Iskolánkban hagyományainkhoz híven novemberben került megrendezésre az Egészséghét.

Cél, hogy a gyerekek felkészüljenek a környezet egészséget veszélyeztető hatásainak kivédésére, tudjanak nemet mondani az egészségkárosító anyagok kínálatára; a prevenció, a felvilágosító tevékenység minél korábbi életszakaszban.

Hétfő

A DÖK kezdeményezésére „Közösségszépítő nap” keretében a település utcáiról több zsák szemetet szedtünk össze, példát mutatva a felnőtteknek.

 

Kedd

NMKH Népegészségügyi Főosztály munkatársai tartottak előadásokat a 4-5-6-7-8. osztályos gyerekeknek. A hétvégi szórakozás, a dohányzás és az energiaitalok veszélyeire hívták fel a figyelmet interaktív foglalkozásokon.

 

Szerda

Godó Anna interaktív  könyvtári programjával egészségtudatosság témakörben az 5-6. osztályosok ismerkedhettek meg.

Az alsó tagozatos gyerekek 12 fős csapatokban, sorversenyen mérhették össze ügyességüket.

Az „Élj egészségesen!” – rajzversenyen 4-8. osztályos tanulók mutathatták meg kreativitásukat.

 

Csütörtök

A 7-8. osztályból 20 gyerek tekinthette meg a budapesti AppArt Egyesület Bódis Kriszta: Carlo Párizsban c. ifjúsági regénye nyomán készült Carlo c. komplex színházi-nevelési programját. A program közös gondolkodásra hívta az előadás résztvevőit, amikor Carlo története kapcsán merültek fel kérdések, több oldalról, közösen gondolkodva kerestek megoldásokat.

 

 

Péntek

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Bűnmegelőzési napot tartottak, melynek keretében 1. osztálytól 6. osztályig előadáson, a 7. és 8. évfolyam Gordon bűnmegelőzési társasjátékon vehetett részt.

 

A hét folyamán minden osztály gyümölcssalátát készített, amit közösen jóízűen el is fogyasztottak.