Iskolánk ebben a tanévben is megrendezte a bűn- és balesetmegelőzési napot, amire szeptember 21-én került sor. Ezt a tanítás nélküli napot a diákok mindig izgatottan várják, ugyanis nemcsak érdekes dolgokat próbálhatnak ki, hanem csapatokba rendeződve versenghetnek egymással a különböző díjakért. Ezen a napon a Rendőrség, a Vöröskereszt és a Katasztrófavédelem néhány munkatársa látogatott el iskolánkba, és szervezett a diákoknak különböző programokat az egyes állomásokon. Évfolyamonként elrendeződve 8 lelkes csapat kezdte meg a napot. Az első állomáson bemutatták az általuk gondosan elkészített menetleveleket. A diákok számára összesen 6 állomás állott rendelkezésükre, ahol különböző feladatok megoldásával pontokat gyűjthettek össze. A menetleveleket az összegyűjtött pontokkal az utolsó állomáson adták le, ami végül kiértékelésre került. Ezen a napon a diákoknak lehetőségük volt kipróbálni magukat kerékpár versenyben, elsősegélynyújtásban, illetve számos más érdekes tevékenységben. Ezenkívül hasznos információkat kaptak a helyes gyalogos közlekedésről, a közlekedési szabályokról, valamint az elsősegélynyújtásról is.

A kiértékelésre a programot követő héten, kedden került sor, amit a gyerekek már nagyon izgatottan vártak. Az alsó tagozatosok közül a 3. osztály bizonyult a legügyesebbnek, míg a felső tagozatosok közül a végzős 8. osztály kapta az első díjat. Természetesen minden csapatot jutalmaztunk egy kisebb ajándékkal, ugyanis mindenki nagyon ügyesen és lelkesen gyűjtötte a pontokat.

Úgy gondolom, egy tartalmas pénteki nappal zártuk a hetet. Remélem, az elkövetkezendő tanévekben is lehetőségünk lesz megszervezni ezt a napot, mivel ez egy remek lehetőség arra, hogy a diákok nemcsak élményekkel gazdagodjanak, hanem mindeközben sok hasznos információkat is tanuljanak.

Kovács Veronika

 

Kattints a képre a galéria megnyitásához.