Szakmai beszámoló – HAT-KP-1-2022/1-001129 azonosítószámú Határtalanul pályázathoz

Barangolás Erdélyben – Kirándulás Torockón és környékén

A Határtalanul pályázat lehetőséget teremtett, hogy a mi, döntő többségében hátrányos helyzetű gyerekünk, akiknek a szülők önerőből nem tudnak finanszírozni egy ilyen programot, eljutottak egy hat napos külföldi tanulmányútra Erdélybe.

Nagyon sok új ismerettel, információval gazdagodott a tudásuk. Történelmi emlékhelyet, gyönyörű természeti szépségeket fedeztünk fel.

Új ismeretségek, barátságok alakultak ki a helyi gyerekekkel, amelyek köszönhetően a mai könnyű kapcsolattartásnak az interneten, élők is fognak maradni.  Tudatosult bennük, mit jelent magyarságukat megőrizni, az anyaországtól elcsatolt területen, kisebbségként. 

A nemzeti öntudat, a "mi magyarok" összetartozunk érzés megerősödött minden résztvevőben. A tavalyi évben is Torockóra vittük a gyerekeket, és mint kísérőpedagógust, idén ismerősként fogadtak, felidéztünk tavalyi emlékeket a szállásadókkal, a múzeum és kisbolt dolgozójával, mely jeleneteket a gyerekek nagy kíváncsisággal fogadtak.

Nagy élmény volt más környezetben látni diákjainkat, úgy érzem sok apró változáson mentek keresztül a gyerekek is és mi, felnőttek is, ez az ott alvós táborok varázsa. Jó környezetben, jó csapatban, jó vezetéssel valami jót tenni, jól lenni. 

A hat napos kirándulás megvalósult a Magyar Kormány támogatásával! Köszönjük a lehetőséget! 

 

SZAKMAI BESZÁMOLÓ LETÖLTÉS